Estetică Dentară

Trăim într-o societate în care exigențele sociale și profesionale ne împing spre a ne adapta tot mai mult și mai mult la etaloane de frumusețe, trenduri actuale care să ne schimbe aparențele. Avem la dispoziție multe metode de estetizare, începând cu părul, pielea, unghiile, până și dantura.

Estetica dentară este o ramură a medicinii dentare mult dezvoltate în vest, care cuprinde mijloace de cosmetizare dentară, fațetări, aplicarea coroanei de înveliș total estetice, chiar tratamente ortodontice de armonizare a arcadelor dentare. Albirea dentară este un mijloc de refacere estetică a dinților, la care foarte mulți pacienți apelează. Întrebările legate de cauzele colorării dinților, mijloacele de albire a acestora, avantajele și dezavantajele multiplelor metode de albire, sunt frecvente în lista de curiozități ale pacienților.

Albirea dentară este un procedeu estetic prin care se realizează eliberarea oxigenului activ din produsele profesionale destinate acestei proceduri, la nivelul suprafeței smalțului, cu scopul obținerii unor suprafețe dentare mai luminoase.

Este indicată consultarea unui medic dentist în vederea albirii dinților deoarece nu toate produsele disponibile pe piață sunt autorizate, unele din acestea fiind foarte nocive pentru dinți. În plus, albirea dentară se realizează doar în anumite condiții. Astfel, anterior procedurii de albire dentară este indicată igienizarea întregii cavități orale prin detartraj, air flow și periaj profesional. Igienizarea este necesară pentru a realiza îndepărtarea depozitelor de tartru, placă bacteriană și a colorațiilor extrinseci din alimente și tutun. În plus, prin intermediul igienizării se facilitează vindecarea leziunilor gingivale.

Ulterior, se indică realizarea uneia sau mai multor ședințe de remineralizare, care vor pregăti smalțul dentar pentru procesul de albire și îi vor conferi rezistență. De asemenea, remineralizarea este indicată și după procesul de albire profesională, contribuind la prevenirea sensibilității postoperatorii.

În cadrul cabinetului stomatologic SophiMed, pacienții beneficiază de consultanță în vederea albirii dentare, pachete de igienizare profesională la un preț atractiv și ședințe de remineralizare cu paste pe bază de cazeină din lapte, produse în Japonia.

Albirea dentară poate fi realizată și la domiciliu, însă doar la indicația medicului dentist și după realizarea pașilor premergători albirii. Produsele profesionale de albire conțin două tipuri de substanțe: peroxid de hidrogen, pentru procedura realizată în cabinetul stomatologic și peroxidul de cabamidă, prezente în produsele pentru albirea la domiciliu.

Tratamentul de albire se realizează în cadrul Cabinetului Stomatologic SophiMed cu ajutorul a două produse profesionale de top: Signal White (albire activată chimic) și Beyond (albire activată prin intermediul unei lămpi cu halogen – fotoactivare).

Ambele produse sunt aprobate pentru uz profesional atât în SUA cât și în Europa. Sistemul Beyond este produs în California, fiind unul dintre cele mai recomandate sisteme de albire din S.U.A.

În urma procedurii de albire dentară este posibilă apariția sensibilității dentare, care este, de cele mai multe ori tranzitorie. Aceasta poate fi determinată de mai mulți factori precum: timpul de expunere la agentul de albire, deshidratarea smalțului pe parcursul acestei proceduri și leziunile prezente la nivelul dinților supuși albirii. În cazul realizării albirii dentare supravegheată de către un medic dentist, riscul apariției sensibilității dentare este minim. De asemenea, pacienții care solicită astfel de proceduri sunt îndrumați să folosească produse de întreținere ce conțin nitrat de potasiu, fie sub formă de aplicții topice pe zonele dentare supuse albirii, fie sub formă de periaj.

Pentru a înțelege cum este realizată procedura de albire a dinților, puteți accesa acest video: http://www.youtube.com/watch?v=ZU8un9soD2o

Pentru mai multe informații privind albirea dentară, indicații, contraindicații, recomandări pre și postoperatorii, adresați-vă medicilor stomatologi din cadrul Cabinetului Stomatologic SophiMed din Iași.

Dr. Ana Gabriela Benghiac
Dr. Alexandra Dumitrescu

Telefon programări / Urgențe


Clinica stomatologică SOPHIMED
0232 255 773
0232 255 763
0786 255 763
0768 255 763
0745 255 763