Anestezie Generală

Reuşita unui tratament stomatologic depinde de înţelegerea planului de tratament propus şi de acceptarea acestuia de către pacient. Se întâmplă uneori ca, din diverse motive, colaborarea cu pacientul să fie dificilă, iar medicul să recomande realizarea tratamentelor sub anestezie generală prin sedare intravenoasă.

Ce este anestezia intravenoasă?

Este o procedură medicală prin care pacientului i se induce somnul cu ajutorul unor substanţe (medicamente) administrate intravenos de către medicul specialist ATI, asigurând astfel efectuarea tratamentelor stomatologice fără durere şi fără disconfort.

Când este recomandată anestezia intravenoasă?

Medicul dentist recomandă efectuarea tratamentelor stomatologice sub anestezie generală pentru:
- pacienții anxioşi (cu frică de stomatolog, ace, sânge, etc);
- pacienţii cu handicap mental cu care nu se poate colabora;
- copiii cu autism;
- copiii prea mici pentru a li se face tratamente ample, de lungă durată;
- copiii care refuză cooperarea cu medicul dentist.

Anestezie generală la adulţi
Anestezie generală la copii

Înainte de anestezie

Pacientul, sau reprezentantul legal al acestuia, va avea o discuţie cu medicul specialist ATI (anestezie şi terapie intensivă) în care cadrul medical va solicita informaţii legate de starea de sănătate, antecedente medicale, vârsta şi greutatea pacientului şi va recomanda o serie de analize şi un regim alimentar pentru ziua intervenţiei.

În timpul anesteziei

Medicul specialist anestezist va supraveghea starea pacientului şi îi va monitoriza funcţiile vitale pe tot parcursul tratamentului stomatologic realizat sub anestezie generală. O asemenea intervenţie este limitată la 45-60 de minute.

După anestezie

La sfârşitul tratamentului stomatologic pacientului i se administrează un medicament care îl trezeşte din anestezie, el devenind perfect conştient, însă este rugat să mai stea în sala de aşteptare până ce îşi revine complet. De obicei, după 30-45 de minute pacientul are acordul medicului să părăsească cabinetul.

Cine face anestezia?

Medicul care face anestezia i.v. la cabinetul SophiMed este dr. Valentin Munteanu (medic primar anestezie și terapie intensivă) în cadrul colaborării clinicii noastre cu Clinica Pedilife.

 

Telefon programări / Urgențe


Clinica stomatologică SOPHIMED
0232 255 773
0232 255 763
0786 255 763
0768 255 763
0745 255 763